Istoric Restaurant La Dobrun

Povestea Restaurantului Dobrun, a inceput sa se contureze plecand de la ideea de a avea un restaurant romanesc traditional. In spatele acestei idei, sta mai mult decat o simpla marturisire a unor clipe, mai mult decat o afacere, ci o parte din viata prietenilor care au dat curs acestei provocari, dar si a multor sibieni.

Mancare buna, meniul zilei, o masa de seara, o petrecere de firma, o zi de nastere sau onomastica la orice eveniment cu totii ne gandim la Dobrun. Un grup de prieteni venit din strainatate redescopera, cu dor, bucuria romaneasca. Sau 100 de angajati aveau cea mai frumoasa petrecere de 8 Martie sau de Sarbatori. Dobrun era mereu la indemana, localul curat, mancarea gustoasa, frumos amenajat si intotdeauna primitor, te intampinau priviri zambitoare.

Fiecare dintre noi are in minte un episod, un eveniment sau o amintire legata de Dobrun, fiecare avem in minte propria poveste despre Dobrun.

Din pacate o imagine ne revine cel mai des ... un fum gros si negru care se raspandea in tot centrul orasului, un miros care nu prevestea nimic bun. Era dimineata zilei de sambata, 3 decembrie 2011, ora 6.30. Vestea se raspandea cu o repeziciune fara margini, in doar cateva ore toata lumea aflase. A ARS DOBRUNUL!!!

Incendiul a izbucnit, iar flacarile au mistuit restaurantul. Peste 100 de pompieri s-au luptat cu flacarile timp de mai bine de 7 ore. Tot Detasamentul ISU Sibiu a fost la datorie. Interventia a fost una extrem de dificila, din cauza accesului greu in zona, dar si din cauza ca inauntru focul a ars mocnit timp de mai bine de doua ore, fapt ce a degradat atat de mult structura, incat pompierii s-au aflat in real pericol. Au fost nevoiti sa iasa afara din cladire si sa actioneze din exterior, pentru ca structura se putea surpa oricand. Doua autoutilitare au ramas dupa stingerea incendiului inca aproximativ 8 ore, pentru a supraveghea zona, deoarece exista pericolul ca focul sa reizbucneasca. Varianta focului pus intentionat este confirmata si de autoritati. In fata restaurantului sute de curiosi vin sa vada ruinele restaurantului ... ce a mai ramas la Dobrun.

Istoric Restaurant

In fata localului, cei trei prieteni privesc neputinciosi spre fumul care parca nu mai vrea sa se opreasca. Nu s-a mai putut salva nimic. Dobrun restaurantul specific romanesc, unul dintre cele mai apreciate restaurante din SIbiu, a fost facut scrum. A cazut victima a unei razbunari indreptata spre clubul Liquid din imediata lor vecinatate. Ore in sir restaurantul a tot fumegat, rugandu-se parca de cei trei patroni sa nu renunte la Dobrun.

Si nu au renuntat! Forta, caracter, putere de decizie - sunt calitati cu care Dumnezeu i-a inzestrat. Forta de a merge mai departe. Caracterul puternic de a lupta pentru visul lor. Si puterea de decizie ... au stiut sa ia cea mai buna hotarare, sa refaca totul.

Timp de 5 luni, fiecare zi a insemnat munca, efort pentru a aduce inapoi Sibiului si sibienilor un loc de suflet. Fiecare particica din cei trei isi dorea reconstruirea Dobrunului. Si atunci cand iti doresti ceva din tot sufletul, se spune ca intreg Universul contribuie la realizarea dorintelor.

Dorinta s-a indeplinit astazi 10 mai 2012, restaurantul s-a deschis, mai frumos, mai luminos si parca mai dornic sa va primeasca, sa va spuna POVESTEA RESTAURANTULUI DOBRUN, o poveste cu final fericit!